۲۱ مرداد ۱۳۹۹، ۰:۳۸

گزارش مهر؛

پاکسازی مجدد آلودگی‌های نفتی در گناوه/ شرکت‌های نفتی پا پس نکشند

پاکسازی مجدد آلودگی‌های نفتی در گناوه/ شرکت‌های نفتی پا پس نکشند

گناوه - به دنبال آلودگی‌های گسترده نفتی طی هفته‌های اخیر در ساحل گناوه عملیات پاکسازی این ساحل بار دیگر اجرا شد ولی شرکت‌های نفتی در این عملیات مشارکت نداشتند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها، عصمت اسماعیلی؛ بندر گناوه با داشتن جاذبه‌های گردشگری و تجاری گوناگون و متنوع یکی از پررونق‌ترین بندرها و شهرهای گردشگری جنوب کشور است که مردم ایران از هر فرصتی برای سفر به این شهر استفاده می‌کنند تا از مناظر طبیعی و بازار تجاری این بندر استفاده کنند.

در کنار همه این جاذبه‌های بی‌نظیر، دریا و ساحل ماسه‌ای را می‌توان یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری این بندر دانست که علاوه بر گردشگر پذیر بودن مکانی مفرح و مناسب برای پر کردن اوقات فراغت اهالی این شهرستان از جمله شنا کردن در فصل تابستان تبدیل شده است.

دریا بزرگ‌ترین ظرفیت و نقطه قوت این شهر بندری است که باید قدر آن را دانست و در حفظ این داشته خدادادی کوشید.

قرار گرفتن در کنار خلیج فارس موهبتی عظیم و بی‌نظیر برای مردم این خطه است و مردم این دیار نسل اندر نسل رزق و روزی خود را از آن به دست آورده‌اند وبا آن انس و الفتی جدانشدنی دارند.


زیبایی‌های این نعمت و موهبت الهی و تأثیر آن در زندگی مردم این دیار غیرقابل‌انکار و مثال‌زدنی است و همواره بزرگان و پیشکسوتان دریادل با حسی همراه با احترام به این موهبت الهی نگریسته و از آن ارتزاق کرده‌اند..

با رو آوردن بشر به زندگی صنعتی و ورود مواد آلاینده به دریا و ساحل، این مواد باعث آلوده شدن دریا و ساحل زیبا و نازیبا شدن چهره آن می‌شود و زندگی موجودات زنده را نیز با خطر جدی روبرو کرده است.

نشست نفت و دیگر فرآورده‌ها از لوله‌ها، تأسیسات و شناورهای نفتی در خلیج فارس از چالش‌های اصلی در بنادر حاشیه است که هر ساله خسارت‌هایی را به دریا و اکوسیستم آن وارد می‌کند نشت نفت و دیگر فرآورده‌ها از لوله‌ها، تأسیسات و شناورهای نفتی در خلیج فارس یکی از مسائل و چالش‌های اصلی در بنادر حاشیه آن از جمله بندر گناوه است که هر ساله شاهد بروز این مشکلات هستیم و خسارت‌هایی را به دریا و اکوسیستم آن وارد می‌کند.

آلودگی‌های نفتی یکی از مهمترین عوامل آلاینده خلیج فارس است که در طی روزهای گذشته نیز لکه‌های نفت به سواحل شهرستان گناوه رسیده و این لکه‌های نفتی در بخش زیادی از ساحل بندر گناوه بر اثر مد دریا به خشکی نیز رسیده و بخش وسیعی از خط ساحلی این شهرستان به لکه‌های نفتی آلوده شده است.

لکه‌های نفتی که حالت تخمیری دارد بخش وسیعی از ساحل این شهرستان را بیش از قبل دربرگرفته است که علاوه بر خسارت و آسیب به محیط زیست و آبزیان دریایی سلامت مردم این منطقه، گردشگران و موجودات دریایی را نیز به خطر می‌اندازد.

وجود آلودگی‌های نفتی در خلیج فارس و رسیدن آنها به ساحل خصوصاً در بندر گناوه باعث شد که طی چند برنامه عملیات پاکسازی این لکه‌های نفتی انجام شود و به گفته مسئولان این برنامه ادامه دارد.

انتقاد از عدم حضور نفتی‌ها

رئیس اداره بندر و دریانوردی شهرستان گناوه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با توجه به بازدید میدانی و گزارش‌های واصله دومین مرحله جمع‌آوری و پاکسازی آلودگی نفتی ساحل گناوه انجام شد.

داود بهادری افزود: این برنامه با مشارکت اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر و بندر گناوه، شهرداری و حفاظت محیط زیست گناوه انجام شد.

بهادری با گله‌مندی از حضور نیافتن شرکت‌های نفتی مستقر در منطقه در این مرحله از عملیات پاکسازی ساحل گناوه یادآور شد: علیرغم اطلاع رسانی مناسب صورت گرفته و پیگیری‌های به عمل آمده شرکت‌های نفتی مستقر در منطقه در این مرحله از پاکسازی همکاری نکردند.

وی تصریح کرد: الزام قانونی آلوده کننده جهت جمع آوری و جبران خسارت در هنگام بروز آلودگی از موارد مهم در این زمینه است که امروز شرکت‌های نفتی منطقه در این برنامه مشارکت نکردند.

رصد هوایی آلودگی‌ها

وی گفت: به منظور رصد آلودگی نفتی ساحل این شهرستان، پایش هوایی با پرواز یک دستگاه پرنده هوایی جایروپلین توسط اداره کل بندر و دریانوردی استان بوشهر در روز شنبه انجام شد.

رئیس اداره بندر و دریانوردی گناوه عنوان کرد: بازدید میدانی کارشناسان اداره ایمنی و حفاظت دریایی استان بوشهر، پایش هوایی و دریایی و اعزام نیرو جهت جمع آوری، تدارکات و پشتیانی مناسب از نیروهای مشارکت کننده در عملیات پاکسازی از جمله اقدامات انجام شده از سوی اداره بندر و دریانوردی استان بوشهر و شهرستان گناوه برای رفع آلودگی‌ها بوده است.

بهادری بیان کرد: برنامه پاکسازی ساحل به صورت متناوب تا رفع آلودگی‌ها ادامه خواهد یافت.

پاکسازی مجدد ساحل

رئیس حفاظت محیط زیست شهرستان گناوه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در این مرحله پاکسازی ساحل از ابتدای جاده ساحلی تا موج شکن اداره بندر و دریانوردی گناوه با مشارکت اداره بندر و دریانوردی، محیط زیست و شهرداری گناوه انجام شد.

کامبیز عبدالهی افزود: آلودگی‌های نفتی هنوز به طور کامل در ساحل گناوه پاکسازی نشده و پاکسازی ساحل گناوه از آلودگی‌های نفتی در روزهای آینده و در برنامه‌های بعدی ادامه خواهد یافت.

وی گفت: هنوز علت آلودگی نفتی سواحل این شهرستان مشخص نشده اما نمونه‌برداری از نقاط آسیب دیده برای ماهیت و نوع مواد انجام و به مرکز استان بوشهر ارسال شده‌است.

ورود آلودگی‌های نفتی به دریا و رسیدن آنها به ساحل مشکلات زیست‌محیطی فراوانی را به دنبال دارد که اولاً باید از ورود این آلودگی‌ها به دریا جلوگیری کرد و همچنین شرکت‌های نفتی برای مقابله با این آلودگی‌ها باید پای کار باشند.

کد خبر 4995160

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha